Circulaire woninginrichting

1/1

Wat is een circulaire economie?

Het doel van een circulaire economie is een wereld zonder afval. In deze wereld worden producten van nu gezien als waardevolle grondstoffen voor de producten van de toekomst, en niet als afval. Circulariteit in de meubelbranche betekent dus dat de meubels na gebruik opnieuw wordt ingezet. Is dit niet mogelijk? Dan worden de meubels gedemonteerd en worden de onderdelen of materialen opnieuw ingezet.

Met deze onderdelen kan een defect meubelstuk worden gerepareerd, maar er kunnen ook andere producten van de materialen worden gemaakt. Van kunststof stoelen kunnen bijvoorbeeld nieuwe tafelbladen worden geproduceerd, nadat deze op de juiste manier worden verwerkt. Zo creëer je een woninginrichting met een circulaire touch! Wij zijn volop bezig om circulariteit te bevorderen op de zakelijke markt, door het hergebruiken van oude meubels en door de verwerking van duurzame materialen.

 

Een circulaire inrichting: hoe doe je dat?!

Wij geloven in duurzaam ondernemen en zien dit niet als optie maar een must. Wanneer het meubilair na de huurperiode weer bij Moving-In terugkomt, wordt het professioneel gereinigd en gecontroleerd op schade of verkleuring. Komt er een meubel terug met schade of is het meubelstuk verkleurd? Dan repareren wij deze zodat het meubelstuk opnieuw kan worden gebruikt voor een inrichting. Op deze manier geven wij meubelstukken een tweede, derde, vierde en soms wel een vijfde leven.

Door deze werkmethode kunnen meubels meerdere keren worden gebruikt en wordt de levensduur van het meubilair verlengd. Hierdoor gaat Moving-In verspilling tegen, wat het huren van meubilair een duurzame keuze maakt!

 

Duurzame materialen in de circulaire economie

Naast het opnieuw inzetten van meubels, maakt Moving-In ook gebruik van meubilair dat geproduceerd wordt van gerecyclede materialen. Zo hebben wij tijdens het inrichten van meerdere studentenwoningen, gordijnen opgehangen die zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Met deze duurzame keuzes proberen we de wereld een beetje beter en schoner te maken (en te houden).

 

De Meubelbank: een goed doel van circulaire meubels

Is het meubel niet meer goed genoeg voor de verhuur, maar kan het nog prima een ronde mee? Dan doneren wij dit aan een goed doel. En niet zomaar een goed doel. Het is namelijk ons eigen initiatief!

Met de Meubelbank kunnen wij het verschil maken voor mensen in armoede en in nood. Door deze mensen gratis meubels te bieden wanneer ze dat echt nodig hebben, creëren we een fijn en warm thuis. De belangrijkste basis voor iedereen. Moving-In gelooft en ziet dat dit nodig is en dat wij met ons circulair bedrijfsmodel dit kunnen bieden. Eerst doen we dit lokaal, maar in de toekomst is onze visie om dit ook landelijk te doen. Samen kunnen we namelijk het verschil maken.

Nog niets over gehoord? Check het dan snel: @de_meubelbank op Instagram.

 

Circulair inrichten: Back To Nature

Met trots heeft Moving-In de interieurstijl Back To Nature toegevoegd aan ons assortiment. In dit interieur wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Mangohouten tafels zijn hier een voorbeeld van. Deze tafels zijn stuk voor stuk uniek omdat elke mangoboom ene unieke structuur heeft met eigenzinnige nerven en knoesten. De warme uitstraling van het mangohout gecombineerd met materialen zoals staal en velvet, maakt dit een prachtige interieurstijl. Als we nieuwe meubels selecteren voor het assortiment, worden er altijd producten geselecteerd die bijdragen aan een circulaire inrichting.

 

Benieuwd naar een duurzame woninginrichting?

Wil je duurzamer wonen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Moving-In voor jouw nieuwe inrichting? Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers of ga naar de ontwerptool!

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

Meet the (marketing)team!

Meet the (marketing)team!

Meet the (marketing)team!

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.