De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

1/1

Niets is zo vervelend als het hebben van 2 hypotheken, het is de nachtmerrie van iedereen. Mensen die een nieuw huis hebben gevonden, moeten eerst hun oude huis nog verkopen. Met verkoopstyling wordt een huis klaargemaakt voor de verkoop. Daar bedoelen we eigenlijk letterlijk mee: een huis aantrekkelijk maken voor verkoop aan potentiële kopers. Door het huis er goed uit te laten zien en te onderscheiden van andere huizen, zullen potentiële kopers veel sneller geïnteresseerd raken en is de kans op verkoop veel groter. In deze blog:

  • leggen wij uit waarom verkoopstyling nog meer belangrijk is;
  • geven we je tips hoe je je eigen verkoopstyling zou kunnen doen;
  • maar laten we ook de voordelen zien van het laten doen van je verkoopstyling.

 

Waarom verkoopstyling?

De eerste indruk van het huis is het belangrijkst bij het verkopen. Zo wil je dat een potentiële koper zich indenkt “hier zou ik wel kunnen wonen”. Om dit perfecte plaatje in hun hoofd te creëren zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet er bijvoorbeeld geen rommel in het huis te zien zijn. Een opgeruimd huis oogt veel beter. Dat je je huis klaar moet maken en misschien anders moet stylen voor de verkoop is dus een gegeven. Maar wil je dit zelf doen, of huur je een verkoopstylist in? De keuze is aan jou!

 

Verkoopstyling zelf doen

Wil je zelf een poging doen om je huis te stylen voor de verkoop? Met deze onderstaande verkoopstyling tips kun je misschien al een heel eind komen.

 

#1 Opgeruimd huis

Om zelf je huis te stylen voor de verkoop, moet je eerst met een paar dingen rekening houden. Eerst moet het hele huis en de buitenzijde opgeruimd worden, er mag nergens rommel rondslingeren. Daarnaast moet alles tot in puntjes grondig schoongemaakt worden. Potentiële kopers die een vieze vloer zien knappen hier gelijk op af. Vergeet ook niet om de ramen te lappen.

 

#2 Niets op losse schroeven

Vervolgens moeten half afgemaakte klusjes in huis echt afgerond worden. Verbouwingen of achterstallig onderhoud wat niet is afgemaakt, oogt niet goed. Tenslotte moeten er grote of kleine reparaties uitgevoerd worden. Loszittende deurknoppen zijn ten eerste niet mooi om te zien, maar als potentiële kopers binnen komen en een loszittende deurknop voelen is dat ook niet prettig. Zorg er dus voor dat de kleine reparaties goed uitgevoerd worden. Het beste is om alles langs te lopen en een lijst te maken van alles wat er nog gedaan moet worden.

 

#3 Persoonlijke spullen

Het lastigste om te doen is de persoonlijke objecten uit een huis halen, zoals kindertekeningen en knutselwerken die op de muur of koelkast hangen. Wel is het belangrijk. Familiefoto’s en erfstukken moeten tijdelijk ook verwijderd worden. Het huis moet eruit zien alsof er niemand woont en alles in het huis in goede staat is. Het voordeel hiervan is wel dat je persoonlijke spullen alvast in de verhuisdoos zitten. Dat is dus mooi meegenomen!

 

#4 Finishing touch bij de verkoop

De kunst is om jezelf te verplaatsen in de ogen van de potentiële koper. Kijk goed rond in de woning en kijk of er genoeg ruimte is. Extra troep wat de ruimte kleiner maakt moet weggehaald worden. De finishing touch is dat het huis opnieuw gedecoreerd moet worden. Dit kan handig gedaan worden door tijdelijk meubels te huren voor een tijdelijke periode. De kans op het verkopen van een huis zal dan flink toenemen. Zet bijvoorbeeld ook verse bloemen op tafel om wat sfeer te creëren. Kleine moeite toch? En een prettige geur in het huis wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd. Geurolie of zelfs een gebakken appeltaart kan wonderen doen.

 

Verkoopstyling laten doen

Lijkt je de verkoopstyling wel een grote klus om zelf te doen na het lezen van onze tips? Je kunt het ook laten doen! Wij van Moving-In adviseren je dit dan ook. Het is namelijk belangrijk om vanuit een ander oogpunt naar een huis te kijken, net zoals potentiële kopers zullen doen. Daarom kan het handig zijn om een professionele verkoopstylist in te huren om je huis in te richten voor de verkoop. Een goede verkoopstylist kijkt anders naar een huis én weet precies hoe de juiste sfeer neergezet moet worden in jouw woning voor potentiële kopers. Hij of zij laat de sterke punten van je woning zien en laat je huis door middel van de juiste inrichting aanvoelen als een droomhuis voor iedereen.

Maak voor jezelf een (financiële) afweging en kies hoe jij je huis wil verkoopstylen.

Benieuwd hoe onze stylistes jou kunnen helpen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, of laat je inspireren door onze experts.

De voordelen van een huis gemeubileerd verhuren

De voordelen van een huis gemeubileerd verhuren

De voordelen van een huis gemeubileerd verhuren

Hoe moet je de slaapkamer inrichten?

Hoe moet je de slaapkamer inrichten?

Hoe moet je de slaapkamer inrichten?

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.