Duurzaamheid is (g)een keuze

1/1

Duurzaamheid is erg belangrijk en ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderwerp voor bedrijven. Maar hoe maken bedrijven dit waar in de praktijk? Dit kan onder andere met de Sustainable Development Goals opgezet door de Verenigde Naties. Ook Moving-In heeft een paar SDG’s uitgelicht. Benieuwd wat wij doen op gebied van duurzaamheid? Lees snel verder!

 

Sustainable Development Goals van Moving-In

De Verenigde Naties hebben ook Sustainable Development Goals (SDG’s) vastgesteld. Dit zijn zeventien doelen om in 2030 van moeder aarde een betere plek te maken. Moving-In heeft hiervan drie doelen uitgelicht, die bij ons passen en die onze impact kenbaar maken.

Dit zijn de doelen:

  • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11);
  • Verantwoorde consumptie (SDG 12);
  • Productie en klimaatbelasting (SDG 13).

Dit zijn doelen waar wij al mee bezig zijn, of die we binnen 10 jaar willen behalen. Wil je hier alles van weten? Bekijk dan onze impactpagina.

 

SDG 11; duurzame steden en gemeenschappen

SDG 11: duurzame steden en gemeenschappen gaat over het creëren van een duurzame leefomgeving in steden en gemeenschappen. In 2030 is de voorspelling dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont. Bij Moving-In helpen we gemeenschappen door ze te voorzien van een duurzame optie, wanneer ze bijvoorbeeld tijdelijk in Nederland wonen. Dit doen wij met een circulaire woninginrichting. Hierbij worden producten die terugkomen professioneel gereinigd om vervolgens opnieuw te worden ingezet. Meer daarover lezen, ga naar de blog.

Met de Meubelbank kunnen wij het verschil maken voor mensen in armoede en in nood. Door deze mensen gratis meubels te bieden wanneer ze dat echt nodig hebben, creëren we een fijn en warm thuis. De belangrijkste basis voor iedereen. Moving-In gelooft en ziet dat dit nodig is en dat wij met ons circulair bedrijfsmodel dit kunnen bieden. Nu doen we dit lokaal, maar in de toekomst is onze ambitie om dit ook landelijk te doen. Samen kunnen we namelijk het verschil maken.

 

SDG 12; verantwoorde consumptie en productie

Dit doel draait om verantwoorde consumptie en productie. Net als bij SDG 11, draagt Moving-In hieraan bij dankzij de circulaire woninginrichting. Daarnaast hebben we voor dit SDG ook het doel om één product te vervangen door een cradle to cradle variant. Wat dit is? Cradle to cradle houdt in dat een product volledig kan worden hergebruikt. Er ontstaat dus geen restafval. Onze rolgordijnen zijn een mooi voorbeeld van een cradle to cradle product, de raambekleding wordt namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen.

Wij zijn heel bewust bezig met onze producten. Er zal bijvoorbeeld nooit een versleten tafel van ons aan de weg belanden. Wanneer er een onderdeel kapot of versleten is, wordt het gemaakt of vervangen. Zo bewaken we op een duurzame manier de kwaliteit. Denk hierbij aan een tafel, waarvan de poot kapot is. De poot wordt gemaakt of vervangen, zodat de gerecyclede tafel hergebruikt kan worden. Er staat op ons hoofdkantoor zelfs een ‘oud’ stapelbed waar een lamp van hebben gemaakt, hoe gaaf is dat!? Bij Moving-In proberen we niks te verspillen.

 

SDG 13; klimaatbelasting

SDG 13 draait erom dat je als bedrijf zo min mogelijk impact hebt op klimaat, oftewel het verkleinen van je klimaatafdruk. De veranderingen binnen het klimaat is iets dat iedereen kan merken. Bij Moving-In dragen we ons steentje bij, maar daarnaast willen we ook in 2027 ons wagenpark volledig elektrisch en circulair maken. Op deze manier kunnen wij een duurzame manier van producten en leveringen aanbieden.

 

Sociale belangen van Moving-In

Aansluitend bij deze SDG’s vindt Moving-In het ook belangrijk om gemeenschappen te helpen wanneer dit nodig is. We hebben het al gehad over onze Meubelbank, maar wist jij dat we nog meer doen en willen doen voor gemeenschappen?

Over tien jaar willen we jaarlijks 10.000 mensen een warme maaltijd kunnen geven. We willen niet alleen een thuis bieden door middel van het inrichten van huizen, maar ook daadwerkelijk huizen bouwen voor mensen in armoede. We brengen onze ambities het liefst direct in de praktijk, zo zijn we in het verleden in Pakistan gestart met het aanleggen van waterputten, voor mensen die geen directe toegang hadden tot drinkwater. Op dit moment zijn ze bezig met de aanleg van de tiende waterput!

Zoals je kunt lezen doet Moving-In al aardig wat op gebied van duurzaamheid, en hebben we enkele doelen voor in de toekomst die hier ook aan bijdragen. Interesse in een samenwerking met ons? Of zie jij ons nou helemaal zitten? Ga dan snel naar de ontwerptool!

Wat is het verschil tussen een logeerwoning en rustwoning?

Wat is het verschil tussen een logeerwoning en rustwoning?

Wat is het verschil tussen een logeerwoning en rustwoning?

Duurzame inrichting voor een tijdelijke woning

Duurzame inrichting voor een tijdelijke woning

Duurzame inrichting voor een tijdelijke woning

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.