Geen BKR-registratie bij het huren van meubels

1/1

Weerhoudt een BKR-registratie je ervan om meubels te huren? Schud die gedachten dan heel snel van je af! Je hebt namelijk niet altijd een BKR-registratie nodig wanneer je meubels wilt huren. Zelfs als de meubels € 250,00 of hoger zijn? Yes, ook dan hoeft een BKR-registratie niet altijd nodig te zijn. Hoe dat zit? Stay tuned. Aan het eind van deze blog weet jij alle ins en outs

Eerst een korte opfrisbeurt over de BKR-registratie. Het is eigenlijk heel simpel: ‘bijna’ alle leningen vanaf € 250,00 die je ooit hebt afgesloten, worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Met de nadruk op bijna, want er dus is dus niet altijd een BKR-registratie nodig bij interieurverhuur. Toch, lijkt een BKR-registratie bij het huren van meubilair het meest voor de hand liggend. De kosten zijn vaak hoger dan € 250,00 én het gaat om een kredietverstrekking, toch? Verwarrend, hè. Begrijpelijk. We gaan er wat dieper op in.

 

Meubilair huren zónder BKR-registratie

Je las het al: een BKR-registratie is niet altijd nodig wanneer je meubilair wilt huren. Wanneer dan wel en wanneer dan niet? Dit is afhankelijk van het bedrijf dat het verhuurt. Check dus áltijd van tevoren of dit wordt aangeboden. De bedrijven die hun meubilair verhuren zonder BKR-registratie, hebben daar bewust voor gekozen en moeten dan ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hoe dat precies zit? We leggen het voor je uit.

Meubelverhuur als dienstenpakket

Het huren van meubilair of zelfs de gehele inboedel voor je woning, wordt wettelijk niét gezien als een kredietverstrekking of een lening. En daarom hoeft het niet BKR geregistreerd te worden. Hoe dat kan? Wettelijk wordt het huren van meubilair gezien als het afnemen van een dienstenpakket en dus niet als een koop of afbetaling. Dit is een héle belangrijke factor, want dit maakt het mogelijk om voor een maandelijks bedrag te huren zonder BKR-registratie. Dit is heel fijn, toch?! Zonder een hoge aanschafwaarde kun je jouw meubels huren en de kosten verspreid betalen. Bedrijven die het huren van meubilair zonder BKR-registratie aanbieden, moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten zij onder andere een vast maandtarief vaststellen én de uiteindelijke huurperiode.

 

Voordelen meubelverhuur

Nu je weet dat het huren van je meubilair mogelijk is zónder een BKR-registratie, ben je vast ook benieuwd naar de andere voordelen. Want zeg nou zelf, geen BKR-registratie is een voordeel op zich. Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere voordelen.

  • Je hebt geen groot budget voor jouw dure smaak? Geen probleem. Je kunt nu al jouw dure meubilair of apparaten tegen een vast en laag maandbedrag huren.
  • Je kunt binnen enkele dagen jouw gehele huis inrichten met jouw uitgekozen meubilair.
  • Het huren van meubilair is megaduurzaam en daarom goed voor het milieu. Zo draag jij ook jouw steentje bij!
  • Je hebt de mogelijkheid om jouw interieur te veranderen na de huurperiode. Kies je voor een huurperiode van een jaar, dan kun je ieder jaar een nieuwe stijl en look uitkiezen voor jouw huis.

 Zo zijn er nog veel meer voordelen maar waar het in deze blog echt om draaide, is natuurlijk dat er voor meubelverhuur geen BKR-registratie nodig is! We hebben alle punten voor je op een rijtje gezet en hopelijk hebben wij jouw verwarring weg kunnen halen. Hopelijk haal jij veel plezier uit het huren van meubilair en maak je hiermee jouw huis een echt thuis.

Meubels leasen: hoe werkt dat?

Meubels leasen: hoe werkt dat?

Meubels leasen: hoe werkt dat?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.