Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

1/1

Tijdens de zoektocht naar een huurwoning is het je vast wel eens opgevallen; huurwoningen worden vaak ‘gestoffeerd’ of juist ‘gemeubileerd’ aangeboden. Maar wat houdt dit nou precies in en wat is het verschil tussen gestoffeerd en gemeubileerd huren? Het antwoord hierop is vrij simpel: gestoffeerd huren betekent dat de woning voorzien is van raam- en vloerbedekking of laminaat. Gemeubileerd huren betekent dat de woning is voorzien van een volledige inrichting, waardoor je direct kunt intrekken in de woning.

 

Wil je een gemeubileerd of gestoffeerd huis huren?

Het grootste verschil tussen een gemeubileerde woning en een gestoffeerde woning is dat er in een gestoffeerde woning geen meubels staan en zaken als bestek en linnengoed ook niet in de woning aanwezig zijn.

Ondanks het feit dat er geen lampen of andere spullen in de woning staan, sta je als huurder niet met lege handen. De verhuurder moet de gestoffeerde woning namelijk wel aan een aantal eisen laten voldoen, waar een gemeubileerde woning ook aan voldoet. Een gestoffeerde woning dient namelijk te beschikken over een vaste vloerbedekking. Een parket, laminaatvloer of plavuizen vloer zijn hierbij ook toegestaan. Naast een vaste vloerbedekking dient een gestoffeerde woning ook over (rol)gordijnen te beschikken. Zonwering is daarentegen optioneel en geen vereiste. In de keuken van een gestoffeerde woning horen een aantal vaste voorzieningen aanwezig te zijn, zoals een koelkast, fornuis, afzuigkap, oven en/of magnetron en een wasmachine.

Ben je op zoek naar een huurwoning maar beschik je al over je eigen meubels? Dan is gestoffeerd huren de ideale oplossing voor jou. Mocht dit niet het geval zijn dan raden wij je aan om te overwegen om gemeubileerd te huren. Zo kun je heerlijk wonen, zonder alle zorgen van de aanschaf van allerlei meubilair in je nieuwe woning.

Een woning gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?

Als je van plan bent om je woning te verkopen of verhuren, is het goed om na te denken over de vraag: ‘’ga ik mijn woning gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?’’.

Zowel aan gemeubileerd verhuren als gestoffeerd verhuren zitten een aantal eisen. Zo kun je aan de huurder van een gestoffeerde huurwoning niet een appartement kaal verhuren, maar dien je ervoor te zorgen dat er een aantal basis aspecten zijn, zoals vloeren of gordijnen voor de ramen. Bij gemeubileerde verhuur zit dit nog net ietsje anders. Gemeubileerd verhuren betekent namelijk dat je ook in huishoudelijke apparaten zoals een koelkast, wasmachine en andere meubels dient te investeren.

Het voordeel van gemeubileerde woningen als verhuurmakelaar is wel dat door gemeubileerd verhuren de kans op verhuur aanzienlijk verhogen, mits de huurwoning stijlvol is ingericht. Moving-in kan je hierbij helpen! Met een team van ervaren interieur styliste helpt Moving-in je graag met het inrichten van jouw droomhuis.

Verkoopstyling: gemeubileerde huurwoning

Naast het verhuren van meubels, is Moving-In ook gespecialiseerd in verkoopstyling van huurwoningen, iets waar de meeste verhuurders vaak baat bij hebben. Wij zijn je graag van dienst met de verkoopstyling van zowel modelwoningen als particuliere huurwoningen. Wil je een appartement gemeubileerd verhuren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact met ons op. Ons team van adviseurs staan je graag ter woord en helpen bij het vervullen van jouw wens.

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

De verkoopstyling zelf doen of een verkoopstylist inhuren?

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.