Een ruime woonkamer inrichten; hoe doe je dat?

1/1

Iedereen wil natuurlijk een fijne woonkamer om te kunnen ontspannen na een lange werkdag of om gezellig met familie en vrienden te zitten. Het is vaak handig dat deze ruimte wat extra vierkante meters heeft. Het kan echter een uitdaging zijn om een ruime woonkamer gezellig en sfeervol in te richten. Een grote woonkamer kan namelijk al snel ongezellig of zelfs kil aanvoelen. Ben je op zoek naar inspiratie? In deze blog vind de juiste tips en tricks die het inrichten van een ruime woonkamer eenvoudiger maakt!

 

EEN RUIME WOONKAMER SFEERVOL INRICHTEN

Een kleine woning of woonkamer efficiënt en sfeervol inrichten vereist enige tijd en moeite. Het sfeervol inrichten van een grote woonkamer kan echter een nog grotere uitdaging zijn. Gelukkig heeft Moving-In jarenlange ervaring op dit gebied. Door aandacht te besteden aan de onderwerpen hieronder wordt het inrichten van een ruime woonkamer een stuk eenvoudiger!

 

Verdeel de woonkamer in zones

Een woonkamer wordt vaak enkel ingericht als plek om televisie te kijken. Een ruime woonkamer hoeft echter niet als één kamer gezien te worden omdat het verschillende doeleinden kan hebben. Begin daarom met het maken van een indeling van jouw woonkamer, waarbij de ruimte in meerdere zones wordt opgedeeld. Dit kan op een subtiele manier en met de juiste meubels.

Creëer bijvoorbeeld een leeshoek met een stijlvolle fauteuil, open haard en een boekenkast. Een speelhoek voor de kinderen, met opbergruimte voor het speelgoed en tafels waar ze kunnen tekenen en schilderen. En een zitgedeelte waar je heerlijk tot rust komt na een lange dag. Deze verschillende zones kunnen worden afgebakend door het gebruik van meubels, grote planten en vloerkleden. Deze vloerkleden kunnen aan de andere kant ook goed worden gebruikt om verschillende zones met elkaar te verbinden. Zo kun je verschillende meubels combineren maar behoud je eenheid van de woonruimte.

 

Zorg voor de juiste verhoudingen

In een ruime woonkamer kunnen ook grote meubels worden neergezet. Het kiezen voor een riante hoekbank is een voor de hand liggende keuze. Deze kun je soms het beste in de ruimte plaatsen zodat er veel ruimte vrijkomt rond de bank. Op die manier kan de bank goed worden ingezet om de verschillende zones in de woonkamer af te bakenen. Natuurlijk kan een bank ook altijd tegen een muur geplaatst worden. Zet deze dan niet strak tegen de muur aan, maar een aantal centimeters er vanaf. Op die manier wordt de ruimte gevoelsmatig namelijk meer gevuld.

Het toevoegen van een ruime kast is ook een effectieve manier om de ruimte op te vullen en tevens om sfeer aan te brengen in jouw woonkamer. Deze kunnen namelijk uitstekend opgevuld worden met een mooie mix aan accessoires zoals boeken, beelden en persoonlijke items.

 

HET CENTRALE PUNT: HET TV MEUBEL?

Doorgaans is de televisie het centrale punt van de zithoek. Maar steeds vaker kiezen mensen ervoor om de tv meubel een minder prominente plek te geven in de inrichting van hun woonkamer. Een van laatste woontrends is om de televisie op een onopvallende manier te integreren in je inrichting. Een manier om dit te doen is door deze te verbergen in een kast die dicht kan. Zo heb je meteen extra opbergruimte voor alle snoeren en items die bij de televisie horen. Tevens kun je de kast verder inrichten met persoonlijke accessoires die bij jouw woonstijl passen.

Daarnaast zorg je ervoor dat de zithoek gelijk een andere sfeer heeft. Als je geen televisie kijkt, blijven de deuren dicht en kun je gezellig kletsen met vrienden. Willen jullie wel televisie kijken, dan kun je de deurtjes open doen en staat alles klaar. Een perfecte combinatie dus.

 

Vul de wanden en vloeren

Een ruime woonkamer kan, zelfs nadat er grote meubels zijn geplaatst, nog leeg aanvoelen. Het kan zijn dat je een lichte echo hoort door de grote oppervlakten die het geluid weerkaatsen. Een belangrijk onderdeel van de woonkamer inrichting is daarom het vullen van de muren en vloeren.

Een vloerkleed neemt de echo weg en het kan een sfeer creëren in de ruimte. Je kunt ook kiezen voor meerdere vloerkleden van verschillende materialen. Inspiratie hiervoor vind je in woonwinkels of op Pinterest. Of maak zelf een moodboard aan de hand van de laatste trends.

Het vullen van de wanden kan door een riante kast tegen de grootste muur te plaatsen en door schilderijen of andere muurdecoraties zoals verlichting te gebruiken. Hiermee houd je de woonkamer ruimtelijk en gezellig.

 

Meubelverhuur en verkoopstyling bij moving-in

Bij Moving-In kun je op maat gemaakt professioneel interieuradvies krijgen over het inrichten van de woning met jouw woonwensen. Onze stylistes staan daarnaast altijd klaar om jouw woning van stijlvol interieur te voorzien. Wij zijn een betrouwbare partner voor het verhuren van meubels, zowel zakelijk als particulier. Onze experts denken graag met je mee over het creëren van een sfeervolle ruimte. Je kunt ook kiezen uit meubelpakketten door middel van onze handige configurator. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Meubelverhuur zonder zorgen

Meubelverhuur zonder zorgen

Meubelverhuur zonder zorgen

Meubels leasen: hoe werkt dat?

Meubels leasen: hoe werkt dat?

Meubels leasen: hoe werkt dat?

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.