Hoe moet je de slaapkamer inrichten?

1/1

Het is meer dan begrijpelijk dat je even vastloopt met het inrichten van je slaapkamer, want waar kun je het beste inspiratie opdoen? Alle interieurdeskundigen hebben hun eigen kijk op de indeling van de slaapkamer. Aan de hand van verschillende tips in deze blog helpen wij je een handje met jouw nieuwe slaapkamerinrichting. Dus lig niet langer wakker én kom erachter hoe je jouw nieuwe slaapkamer kunt inrichten! Benieuwd wat je nodig hebt? Wij hebben alles voor je op rijtje gezet.

 

First things first: denk hierover na voordat je gaat inrichten

Voordat je de ruimte omtovert tot een gezellige slaapkamer, is het belangrijk om eerst met een paar zaken rekening te houden. Bij het inrichten van een slaapkamer komen namelijk een aantal dingen kijken. Moet er bijvoorbeeld een nieuwe vloer gelegd worden? Hebben de muren en het plafond een nieuw kleurtje nodig? Wil je een donkere, lichte of juist een kleurige kamer? Heb je genoeg ruimte voor alle meubels die je wilt hebben?

Voordat je aan de slag gaat met de slaapkamer inrichten, raden wij aan om hier eerst goed over na te denken. En hier helpen we je natuurlijk graag mee aan de hand van de volgende checklist:

 

1. De basics

Voordat je begint met de make-over, is het belangrijk om goed te kijken naar de basis van de slaapkamer. Is het behang aan de muur nog heel? Moet er een nieuwe vloer gelegd worden? Hangen de lampen op de plek waar je ze straks ook wilt hebben?

 

2. Meten is weten

Als de basics kloppen, is het nu tijd om te meten wat de oppervlakte is van je slaapkamer. Daarna is het handig om te bedenken hoe groot de andere meubels in jouw slaapkamer zijn. Zo kun je er namelijk heel eenvoudig achter komen wat wel en niet past. Heb je een kleine slaapkamer? Dan is dat kingsize bed misschien niet een heel goed idee.

 

3. De interieurstijl

Je kent inmiddels de mogelijkheden van je slaapkamer. Je bent al bijna zover om na te denken over de inrichting ervan. Maar eerst: de stijl. Kies je voor een industriële, landelijke of moderne stijl? En ga je voor neutrale kleuren, lichte kleuren, donkere kleuren? Of combineer je verschillende slaapkamer ideeën? Deze keuze is de basis voor je interieur, dus denk hier goed over na! Kijk voor slaapkamer inspiratie en handige tips bijvoorbeeld op Pinterest.

 

4. De meubels

Yes, het is zo ver: de slaapkamer inrichting. Maak hiervoor een kleine inventarisatie van je huidige meubels. Is je huidige bed nog goed? Of heb je een nieuw bed nodig met extra opbergruimte? Valt je kledingkast uit elkaar of geef je deze een nieuwe look zodat deze nog een ronde mee kan? Het is goed om eerst te kijken naar je huidige meubels voordat je nieuwe gaat kopen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! Maak vervolgens een lijstje van meubels die je nog nodig hebt:

  • Voor wat voor soort bed wil je gaan? Eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een ledikant voor je pasgeboren kind?
  • Wil je één of twee nachtkastjes naast je bed?
  • Heb je meerdere kasten of een kledingrek nodig? Of een leuke stoel om je kleding overheen te leggen?
  • Wilt je een televisie? Zo ja, misschien ook een televisiemeubel erbij kopen? Denk hierbij ook gelijk aan de afmeting van de televisie.
  • Wil je een bureau in de slaapkamer om thuis te werken?
  • Ben je fan van planten? Dan kunnen deze natuurlijk ook niet ontbreken. Gecombineerd met natuurlijke materialen geeft dit een fijne sfeer in je slaapkamer. Voor een frisse en gezonde kamer kun je het beste voor een luchtzuiverende plant gaan.
  • Heb je gordijnen nodig? Of een vloerkleed? Hangt er al een spiegel aan je wand? Of lampen en andere wanddecoratie?

 

5. Kies voor een bed en matras!

In je slaapkamer moet je tot rust kunnen komen. Hierbij hoort dan ook een goed bed met een heerlijk matras. Er bestaan genoeg verschillende matrassen en daarom wordt deze keuze steeds moeilijker. Daarom is het handig om erachter te komen welke matrassen goed zijn voor je slaaphouding. Gelukkig kun je bij de meeste bedden specialisten gebruik maken van een proefperiode, hierbij kun je een aantal dagen of weken het matras uitproberen. Wees dus vooral kritisch als het gaat om je bed en matras! Want een goede nachtrust is super belangrijk.

 

6. De verlichting

Met de juiste verlichting tover je iedere kamer om tot een waar paradijs. Naast functionele verlichting, heb je ook sfeerverlichting nodig om de slaapkamer helemaal af te maken. Denk aan een mooie lamp op je nachtkastje of aan de muur.

 

7. Decoratie

Een thuis is pas een thuis als er persoonlijke spullen in staan. Zet een paar van je favoriete boeken in de kast, fotolijstjes met mooie foto’s op je nachtkastje of een verzameling stenen van een verre vakantie in je raam. Zo kun je voor het slapen gaan altijd worden herinnerd aan de fijne momenten in je leven.

 

8. Geniet

Als je je slaapkamer helemaal heb ingericht zoals jij het mooi vindt is het tijd voor de grote slaaptest. Geniet en slaap lekker!

 

TIP: kopen of huren van meubilair voor jouw nieuwe slaapkamerinrichting

Pssst! Heb je ondertussen bedacht wat er niet mag ontbreken in jouw droom slaapkamer? Als je dit voor ogen hebt kun je nadenken over hoeveel je wil uitgeven voor je nieuwe slaapkamer. Wat veel mensen niet weten is dat het huren van meubels vaak een gunstige optie is voor het inrichten van jouw huis!

Wil je meer inspiratie opdoen voor je nieuwe slaapkamerinrichting? Met de configurator van Moving-In stel je gemakkelijk jouw droom interieur samen. Probeer het zelf en kies voor je eigen smaak. Wil je toch meer informatie over de mogelijkheden van meubels huren? Twijfel niet en bel gerust, onze adviseurs staan je graag te woord!

Top 3 mooiste woonstijlen voor het inrichten van je huis

Top 3 mooiste woonstijlen voor het inrichten van je huis

Top 3 mooiste woonstijlen voor het inrichten van je huis

Artikel Financieel Dagblad

Moving-In in het Financieel Dagblad

Artikel Financieel Dagblad

Moving-In in het Financieel Dagblad

Artikel Financieel Dagblad

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar de ontwerptool

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.