Een ruime woonkamer inrichten; hoe doet u dat?

1/1

Iedereen wil natuurlijk een fijne woonkamer om te kunnen ontspannen na een lange werkdag of om gezellig met familie en vrienden te zitten. Het is vaak handig dat deze ruimte wat extra vierkante meters heeft. Het kan echter een uitdaging zijn om een ruime woonkamer gezellig en sfeervol in te richten. Een grote woonkamer kan namelijk al snel ongezellig of zelfs kil aanvoelen. Bent u op zoek naar inspiratie? Hier leest u handige informatie die het inrichten van een ruime woonkamer eenvoudiger maken!

Het sfeervol inrichten van een ruime woonkamer

Een kleine woning of woonkamer efficiënt en sfeervol inrichten vereist enige tijd en moeite. Het sfeervol inrichten van een grote woonkamer kan echter een nog grotere uitdaging zijn. Gelukkig heeft Moving-In jarenlange ervaring op dit gebied. Door aandacht te besteden aan de onderwerpen hieronder wordt het inrichten van een ruime woonkamer een stuk eenvoudiger!

Verdeel de woonkamer in zones

Een woonkamer wordt vaak enkel ingericht als plek om televisie te kijken. Een ruime woonkamer hoeft echter niet als één kamer gezien te worden omdat het meerdere functies kan hebben. Begin daarom met het maken van een indeling van uw woonkamer, waarbij de ruimte in meerdere zones wordt opgedeeld. Dit kan op een subtiele manier door een leeshoek te creëren met een stijlvolle fauteuil en een boekenkast. Een eettafel of een speelhoek voor uw kinderen zijn effectieve maar minder subtiele manieren om zones te creëren. Deze verschillende zones kunnen worden afgebakend door het gebruik van meubels, grote planten en vloerkleden. Deze vloerkleden kunnen aan de andere kant ook goed worden gebruikt om verschillende zones met elkaar te verbinden.

Zorg voor de juiste verhoudingen

In een ruime woonkamer kunnen natuurlijk ook grote meubels worden neergezet. Het kiezen voor een riante hoekbank is een voor de hand liggende keuze. Deze kunt u soms het beste in de ruimte plaatsen zodat er veel ruimte vrijkomt rond de bank. Op die manier kan de bank goed worden ingezet om de verschillende zones in de woonkamer af te bakenen. Natuurlijk kan een bank ook altijd tegen een muur geplaatst worden. Zet deze dan niet strak tegen de muur aan, maar een aantal centimeter er vanaf. Op die manier wordt de ruimte gevoelsmatig namelijk meer gevuld. Het toevoegen van een ruime kast is ook een effectieve manier om de ruimte op te vullen en tevens om sfeer aan te brengen in uw woonkamer. Deze kunnen namelijk uitstekend opgevuld worden met accessoires zoals boeken, beelden en planten.

Vul de wanden en vloeren

Een ruime woonkamer kan, zelfs nadat er grote meubels zijn geplaatst, nog leeg aanvoelen. Het kan zelfs zijn dat u een lichte echo hoort door de grote oppervlakten die het geluid weerkaatsen. Een belangrijk onderdeel van de woonkamer inrichting is daarom het vullen van de muren en vloeren. Een vloerkleed neemt dit effect weg en het kan een gezellige toevoeging zijn aan de ruimte. Het vullen van de muren kan door een riante kast tegen de grootste muur te plaatsen en door schilderijen of andere muurdecoraties te gebruiken.

Meubelverhuur en verkoopstyling bij Moving-In

Bij Moving-In kunt u op maat gemaakt professioneel advies krijgen over het inrichten van uw woning. Onze stylistes staan daarnaast altijd klaar om uw woning van stijlvol interieur te voorzien. Wij zijn een betrouwbare partner voor het verhuren van meubels, zowel zakelijk als particulier. Onze experts denken graag met u mee over het creëren van een sfeervolle ruimte. U kunt ook kiezen uit meubelpakketten door middel van onze handige configurator. Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vlog #2

Plaatsing in Rotterdam

Vlog #2

Plaatsing in Rotterdam

Vlog #2

Een ruime woonkamer inrichten; hoe doet u dat?

Een ruime woonkamer inrichten; hoe doet u dat?

Een ruime woonkamer inrichten; hoe doet u dat?

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Offerte aanvraag

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.