Hoe moet u de slaapkamer inrichten?

1/1

Het is meer dan begrijpelijk dat u even vastloopt met het inrichten van uw slaapkamer, want waar kunt u het beste inspiratie opdoen? Alle interieurdeskundigen hebben hun eigen kijk op de indeling van de slaapkamer. Aan de hand van verschillende tips in deze blog helpen wij u een handje met uw nieuwe slaapkamerinrichting. Dus lig niet langer wakker én kom erachter hoe u uw nieuwe slaapkamer kunt inrichten! Lees dit blog en kom er eenvoudig achter wat u nodig heeft voor uw slaapkamer.

Denk hierover na voordat u de slaapkamer gaat inrichten!

Bij het inrichten van een slaapkamer komen nog wel een aantal dingen kijken. Moet er bijvoorbeeld een nieuwe vloer gelegd worden? Hebben de muren en het plafond een nieuw kleurtje nodig? Waar moet het bed staan en heeft u genoeg ruimte voor een groot bed? Voordat u deze vragen beantwoordt, raden wij u eerst aan om de slaapkamerstijl te bepalen. Wilt u een donkere, lichte of juist een kleurige kamer? Denk ook aan industrieel, landelijk of modern.

Voordat we het bed plaatsen, is het belangrijk om te weten wat de oppervlakte is van de slaapkamer. Daarna is het handig om erachter te komen hoe groot de overige spullen zijn. Zo kunt u er namelijk heel simpel achter komen wat wel en niet past. Na het opmeten van de slaapkamer komen uw behoeftes aan bod. Beantwoord voor uzelf even de volgende vragen om meer duidelijkheid te krijgen:

  1. Laten we beginnen bij het bed, wordt het bijvoorbeeld een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een ledikant voor uw pasgeboren kind?
  2. Wilt u één of twee nachtkastjes naast uw bed?
  3. Heeft u meerdere kasten nodig op uw slaapkamer?
  4. Wilt u een televisie? Zo ja, misschien ook een televisiemeubel erbij kopen? Denk hierbij ook gelijk aan de afmeting van de televisie.
  5. Het bureau, een niet meer weg te denken meubilair voor de mensen die thuiswerken. Wilt u een bureau in uw nieuwe slaapkamer?
  6. Lampen zijn natuurlijk ook van groot belang, de vraag is alleen hoeveel en welke u wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: bureaulamp, plafondlampen, ledverlichting of een nachtkastlampje.
  7. Houdt u van planten? Bijvoorbeeld een hangplant bovenop een hoge kast.
    Voor een frisse en gezonde kamer kunt u het beste voor een luchtzuiverende plant gaan.
  8. Heeft u tenslotte nog andere grote meubelen die u kwijt wilt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan fitnessapparatuur, zonnebank, etc.

Bij uw bed hoort natuurlijk ook een heerlijk matras. Er bestaan genoeg verschillende matrassen en daarom wordt deze keuze steeds moeilijker. Daarom is het handig om erachter te komen welke matrassen goed zijn voor uw slaaphouding. Gelukkig kunt u bij de meeste matrasleveraars gebruik maken van een proefperiode, hierbij kunt u een aantal dagen of weken het matras uitproberen. Wees dus vooral kritisch als het gaat om uw matras!

Kopen of huren van meubilair voor uw nieuwe slaapkamerinrichting

Heeft u kunnen bedenken wat er in de nieuwe slaapkamerinrichting moet terugkomen? Nadat dit duidelijk is, kunt u nadenken over de kosten van het inrichten. Bijvoorbeeld bij het huren van meubelen kunnen er veel kosten bespaard worden, denk dus mee met uw portemonnee en kies bewust! Wilt u toch meer inspiratie opdoen voor uw nieuwe slaapkamerinrichting? Met de configurator van Moving-In stelt u gemakkelijk alles samen! Dit technische snufje is in elkaar gezet door een heel team aan interieurdeskundigen en daarom is het erg makkelijk om te gebruiken.

Artikel Financieel Dagblad

Moving-In in het Financieel Dagblad

Artikel Financieel Dagblad

Moving-In in het Financieel Dagblad

Artikel Financieel Dagblad

Vlog #1

Woning inrichten voor Bayer 04 Leverkusen!

Vlog #1

Woning inrichten voor Bayer 04 Leverkusen!

Vlog #1

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Offerte aanvraag

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.