Tips om een klein huis toch sfeervol in te richten!

1/2

Woont u klein maar wilt u het maximale uit uw interieur halen? Zelfs voor top interieurarchitecten blijft dit een lastige taak. In een klein huis moeten namelijk alle belangrijke elementen geplaatst worden, zonder dat het rommelig en sfeerloos oogt. Toch kunt u uit een beperkt woonoppervlak veel meer halen dan u denkt! Met een beetje creativiteit en goed nadenken, kunt u een klein huis stijlvol en praktisch inrichten. Wilt u weten wat de beste manier is om een klein huis in te richten? Wij geven u een aantal tips en een dosis aan inspiratie voor uw kleine huis!

Het inrichten van een klein huis

Het inrichten van een klein huis is lastiger dan dat het lijkt. U heeft namelijk te maken met een beperkt aantal vierkante meters waar alles geplaatst moet worden. Bij een klein huis is functionaliteit het belangrijkst. Hoe u een klein huis tegelijkertijd ook als een sfeervol thuis kunt laten voelen? De volgende tips helpen u om het maximale uit uw kleine huis te halen!

#1 Eerst opbergen, dan inrichten
Een mens heeft meer spullen dan hij/zij zich realiseert en daarom is opbergruimte erg belangrijk voor het inrichten van een klein huis. Kies daarom voor opbergruimtes in de vorm van kasten, manden of dozen. Er zijn namelijk ook veel spullen die niet in het zicht hoeven te staan. Deze spullen geven een rommelig en chaotisch effect wanneer u ze niet plaatst in opbergruimtes. Opbergruimtes op zichzelf hebben een mooie en rustige uitstraling. Hierdoor lijkt uw woninginrichting rustig en geordend in plaats van rommelig en chaotisch.

#2 Maak gebruik van lichte kleuren
Om een ruimte optisch groter te laten lijken, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk gebruik maakt van lichte kleuren en lichtinval. Lichte kleuren reflecteren het natuurlijke licht dat u binnenkrijgt via ramen. Daartegenover absorberen donkere kleuren het natuurlijke licht, waardoor uw woning kleiner oogt. Wilt u niet alleen lichte kleuren gebruiken? Dit is geen probleem! Een beetje contrast is erg belangrijk in een klein huis. Met prachtige schilderijen of sierlijke kussens kunt u uw kleine huis inrichten naar uw eigen stijl. Bovendien kunt u het reflecteren van natuurlijk licht versterken met een grote spiegel of meerdere kleine spiegels. Hang ze op of zet ze neer zodat het interieur van uw kleine huis nog groter lijkt!

#3 Ga de hoogte in
Een ruimte benut je volledig door niet alleen te kijken naar de vloer maar door omhoog te kijken. Elke centimeter telt en maak hier dan ook zeker gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor een hoge kast die heel uw muur vult. Zo creëert u gemakkelijk veel opbergruimte zonder dat de kast veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast kunt u ook in een kleine ruimte items boven andere items te bevestigen. Plaats bijvoorbeeld twee kledingrekken boven elkaar of kies voor meerdere plankjes in de hoogte. Maak het u zelf gemakkelijk door te denken in de hoogte en niet in de breedte.

#4 Plaats scheidingswanden
Om overzicht en rust te houden tijdens het inrichten van een klein huis kunt u het best gebruik maken van scheidingswanden. Hierbij hoeft u niet direct te denken aan het plaatsen van een wand.  Met een hoge kast, enkele planten of een bank kunt u gemakkelijk de ruimte verdelen in verschillende zones. Zo creëert u overgangen in ruimtes waardoor ze optisch gezien groter lijken. Daarnaast lijkt uw inrichting een stuk minder rommelig. Alle meubels zijn namelijk niet in één grote ruimte geplaatst, maar visueel verdeeld in verschillende gedeeltes.

Plaats de perfecte meubels in uw kleine huis!

Kortom, een klein huis inrichten is lastiger dan het lijkt. Om uw huis stijlvol en tactisch in te richten is het belangrijk dat u gebruikmaakt van genoeg opbergruimte, lichte kleuren, de hoogte en scheidingswanden. Een passend interieur bedenken is een lastige taak, daarom helpt Moving-in u graag een handje! Bij Moving-in kunt u eenvoudig en tijdelijk meubels huren. Daarnaast verdiepen de specialisten zich in uw situatie en vertalen ze uw wensen in een passend interieur dat binnen uw budget past. Wacht niet langer en tover uw kleine huis om tot een tactische en sfeervolle inrichting!

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

Moving-In in AD

Artikel uit het algemeen dagblad

Moving-In in AD

Artikel uit het algemeen dagblad

Moving-In in AD

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Offerte aanvraag

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.