Tips voor een industriële woonkamer inrichting!

1/2

De industriële woonstijl is al jarenlang een razend populaire en enorm geliefde woonstijl. We lijken geen genoeg te kunnen krijgen van het stoere en robuuste karakter van de industrie. Natuurlijke elementen, donkere kleuren en weinig woonaccessoires passen perfect bij het industrieel wonen. Onafgewerkte materialen die erg geliefd zijn, zijn: beton, hout, metaal en leer. Daarnaast zien we vaak een groot contrast van donkere kleren zoals zwart of donkerblauw, in combinatie met grijs en wit. Bij industriële woonaccessoires kunt u denken aan vintage producten, zoals een oude olielamp, leren fauteuil of oude houten kratjes. Naast het stoere en robuuste karakter, is de industriële woonstijl veelzijdig. Een industriële inrichting kunt u namelijk makkelijk combineren met andere woonstijlen. Zo kunt u gemakkelijk kiezen voor een moderne industriële of landelijk industriële wooninrichting. Wilt u weten hoe u de perfecte industriële inrichting creëert voor uw woonkamer? Wij geven u tips om de perfecte sfeer in uw woning aan te brengen!

Ideeën industrieel wonen

Om tot een industriële inrichting te komen die aansluit bij uw eigen smaak, is het belangrijk om genoeg inspiratie op te doen. U kunt veel gemakkelijker bepalen wat u mooi vindt en wat niet wanneer u verschillende industriële woonkamerinrichtingen hebt bekeken. Om u te laten nadenken over industrieel wonen, geven wij u een aantal tips met enkele ideeën voor uw industriële inrichting.

Tip 1: Begin met de basis
Voordat u begint met het inrichten van uw woonkamer, is het belangrijk om te kijken naar de basis van de ruimte. Welke vloer ligt er of laat u leggen in uw woning? En voor welke wanden kiest u in uw industriële interieur?  Deze vragen vormen de basis van uw industriële inrichting. Wat we bij de vloeren in een industriële inrichting vaak terug zien, is een gietvloer. Een gietvloer heeft een betonlook met strakke en gladde uitstraling. Ook zien we ongepolijste houten vloeren terugkomen. Deze vloer geeft een rauwe en warme uitstraling aan uw industriële woning. De wanden bij een industriële inrichting kunnen authentiek of gemaakt zijn. Een ruwe bakstenen muur is een prachtig voorbeeld van een authentieke muur. Deze muur geeft onbewerkt een oude en karakteristieke uitstraling. Een muur die meer gemaakt is, is een gestucte muur. Deze muur brengt eenvoud en rust aan in uw woning waardoor u uw industriële inrichting goed kan laten opvallen. Een industriële inrichting kan in elke ruimte gecreëerd worden. Ook als u een kleine oppervlakte ter beschikking heeft, kunt u industrieel wonen.

Tip 2: Less is more
De regel van industrieel wonen is ‘’less is more’’. Bij een industriële inrichting draait het om eenvoud en enkele opvallende items. Men heeft snel de neiging om een ruimte op te vullen met talloze industriële woonaccessoires en meubels. Dit is niet de bedoeling, kies bij een industriële inrichting voor meubilair als eyecatcher. Leg de focus dus op een vintage leren fauteuil, stalen open kast of grove houten tafel. Om deze meubelstukken goed te laten opvallen, kunt u ze belichten met een kooldraad hanglamp, olie vloerlamp of simpel peertje.

Begin met inrichten!

Er zijn onwijs veel manieren om uw industriële manieren aan uw smaak te voldoen. Toch is het belangrijk bij een industriële inrichting dat u kiest voor een sterke basis en meubilair als eyecatcher. Een basis vormt u met de meest prachtige natuurlijke materialen, zoals een strakke gietvloer, onbewerkte houtenvloer, ruwe bakstenen muur of eenvoudige gestucte muur. Nadat u de basis heeft gevormd, begint het inrichten. Het perfecte industriële interieur vormt u met kwaliteitsvolle en unieke meubelstukken. Heeft u behoefte aan professioneel advies bij het inrichten van uw woning? Of bent u niet zeker van uw keuze en wilt u tijdelijk meubelstukken huren? Dat kan bij Moving-In! Met alle liefde helpen experts u tot het creëren van een prachtig industriële woning naar uw smaak.

Tips om een klein huis toch sfeervol in te richten!

Tips om een klein huis toch sfeervol in te richten!

Tips om een klein huis toch sfeervol in te richten!

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren?

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Offerte aanvraag

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.