Noodopvang
Vluchtelingen opvangen

Meubilair voor mensen in nood

De oorlog in Oekraïne raakt iedereen diep in het hart. Zo ook bij iedere medewerker van Moving-In. Wij willen niet stilzitten. Wij willen niet toekijken. Wij willen helpen en steunen waar mogelijk. Dit geldt niet alleen voor ons. Dit geldt voor vele bedrijven, gemeentes en andere organisaties.

De vraag naar meubelen voor vluchtelingen is groot. Door de situatie moet er snel en flexibel gehandeld worden. Met ons in-house brede assortiment aan meubilair kunnen wij direct leveren. Onze voorraad is groot, waardoor wij snel kunnen leveren en flexibel kunnen zijn. Deze voorraad bevat stapelbedden, lockers, tafels, stoelen, linnenpakketten, bijbehorende accessoires en eigenlijk alles wat nodig is voor het opvangen van vluchtelingen.

Een complete inrichting van een lege woning voor vluchtelingen? Wij zorgen ervoor dat de woning tot in de puntjes is ingericht zodat zij in een fijne woning terecht komen. Hiermee ontzorgen wij jou, maar ook deze mensen. Moving-In bezorgt door héél Nederland en wij leveren altijd vanuit ons eigen magazijn. Door het snelle schakelen met onze leveranciers zorgen wij dat onze voorraad altijd on point is. Dus een afname van grote aantallen? Wij kunnen het direct leveren.

Zorgzaamheid zit in ons DNA

Bij Moving-In geloven we dat het helpen van de medemens ontzettend belangrijk en waardevol is. Zonder enige twijfel hebben wij onze handen uit de mouwen gestoken en gedaan wat we konden om vluchtelingen te helpen. Dit resulteerde in een bijzonder resultaat. Het begon allemaal bij vrijwilligerswerk in een kerk. Vanuit daar kwamen meerdere oproepen en vragen binnen vanuit het hele land.

De Banier

Begin maart 2022 kregen we te horen dat een grote groep moeders met hun kinderen vanuit Oekraïne onderweg was naar Nederland. Ze waren onderweg naar de kerk ‘De Banier’. Hier werden veldbedden voor hen beschikbaar gesteld. Door verschillende connecties die Moving-In met de kerk heeft, kwam de vraag of wij iets voor de vluchtelingen konden betekenen. Natuurlijk wilden wij dat! Een paar jaar geleden, hadden wij al een groot aantal stapelbedden aan de kerk gedoneerd. Dit onder het mom dat het vast ooit van pas zou kunnen komen.

Alsof het zo had moeten zijn … De stapelbedden kwamen nu meer van pas dan ooit. De bedden lagen daar nog ergens in dozen opgeslagen. Wij hebben deze bedden in een avond tijd gemonteerd.

De kerk had nog meer bedden nodig. Maar meer bedden, betekende meer mankracht. Binnen een paar dagen tijd is er onder vrienden, kennissen en medewerkers en hun partners van Moving-In een team van vrijwilligers ontstaan. Dit team heeft op een zaterdag al deze bedden geleverd én gemonteerd. Een zwarte klus, waar de nodige zweetdruppeltjes en spierpijn aan is overgehouden. Dit ziet ons team natuurlijk als gratis fitness en het belangrijkste: het was voor een goed doel!

In totaal hebben wij vijf ruimtes ingericht. In deze ruimtes zijn honderd stapelbedden verdeeld. Diezelfde avond arriveerde de groep vluchtelingen. In plaats van een veldbedje, stond er nu een fijner bed voor hen klaar. Die week erop kwam er opnieuw een nieuwe groep. De slaapplekken waren dan ook écht nodig. Alle kleine en/of grote gebaren helpen. Wij zijn enorm dankbaar dat wij deze mensen hebben mogen helpen.

Het woord verspreidde zich snel

Onze hulp werd in dank afgenomen en woord verspreidde zich snel. Kort na het project ‘De Banier’ werden we benaderd door de gemeente Almelo en uitgenodigd op gesprek met de projectleider Henk Blok. Al snel bleek dat er een grote hoeveelheid aan meubilair geleverd, gemonteerd en ingericht moest worden bij Huize Alexandra in Almelo. Een flinke klus dus

Door onze brede assortiment, grote voorraad en korte lijntjes met de leveranciers kunnen wij hier gelukkig snel in schakelen. Dit snelle schakelen, resulteerde erin dat wij Huize Alexandra binnen één week hebben voorzien van 305 bedden, bedtextiel, lockers en negen complete woonkamers.

Na de gemeente Almelo volgden al snel meerdere gemeentes. Ook hier hebben wij door onze flexibiliteit en grote voorraad, honderden bedden en overig meubilair weten te regelen binnen een week tijd. Hier zijn we best een beetje trots op. Maar we zijn vooral blij dat we dit zo snel voor de gemeentes hebben kunnen realiseren.

Over de Noordzee

Meerdere regio’s door het land stelden gebouwen of woningen ter beschikking om vluchtelingen op te vangen. Omdat de situaties destijds zo onvoorspelbaar was, kregen wij steeds vaker de vraag of een grote hoeveelheid aan meubilair op een korte termijn geleverd kon worden. Zo kwamen er meerdere aanvragen binnen uit verschillende regio’s door het land.

De zwaarste klus, volgens onze movers, was het inrichten van een oud schoolgebouw voor de gemeente Helmond. Het ging om onder andere 160 bedden die allemaal naar de tweede verdieping getild moesten worden. Dit was een zware, maar oh zo dankbare dag.

Na Brabant kregen we opnieuw een aanvraag. Eentje waarvoor we naar het noorden van het land moesten. Om op de locatie te komen, moesten we zelfs de Noordzee over varen. Yes. We moesten naar één van onze eilanden: Terschelling.

Op Terschelling hadden we al een groot project lopen. Hier hadden wij de campus voor een Scheepsvaartschool ingericht. We waren eigenlijk bezig met het inplannen om de inboedel weer op te halen. Ineens krijgen wij de vraag vanuit de gemeente Terschelling of zij een deel van de inboedel konden overnemen voor vluchtelingen. Natuurlijk. En we gingen meteen aan de slag.

Bouwbedrijven en wooncorporaties

Naast gemeentes, ontvingen wij ook aanvragen van bouwbedrijven en wooncorporaties. Ook zij stelden woningen en panden beschikbaar om vluchtelingen op te vangen. Zo heeft Heembouw een kantoor dat leegstond beschikbaar gesteld. Wij kregen een aanvraag van Liset Juffermans om dit kantoorpand in te richten. We hebben twee woonkamers, drie slaapzalen ingericht. Als kers op de taart hebben wij het pand ook voorzien van raambekleding.

Naast Heembouw kregen wij ook een aanvraag van Wooncorporatie Renswoude. Een nieuwe klant van ons. Ook zij hebben twee eengezinswoningen beschikbaar gesteld om vluchtelingen op te vangen. Een week nadat de aanvraag binnenkwam, hebben wij de woningen ingericht. Wij begrijpen heel goed dat snelheid en flexibiliteit nodig is. Vooral in een situatie als deze. Wij hebben alles op alles gezet om het zo snel mogelijk te realiseren.

We krijgen nog steeds nieuwe aanvragen binnen van gemeentes, bouwbedrijven en wooncorporaties. Het maakt niet uit hoe, maar we zorgen er samen voor om het passend te maken binnen onze planning.

Moving-In wil helpen en niet stilzitten. Zo hebben we ook twintig nieuwe stapelbedden en veertig matrassen kosteloos aan Kiev gedoneerd voor een rehabilitatiecentrum. Naast onze dagelijkse opdrachten, nemen wij iedere opdracht aan om mensen in nood te helpen en zorgen we er hoe dan ook voor dat het kunnen regelen.

In totaal hebben onze movers al behoorlijk wat meubels verhuisd. Hieronder zetten we het voor je op een rijtje:

  • 929 bedden
  • 1818 matrassen
  • 2118 bedtextielpakketten
  • 600 lockers
  • 2 eengezinswoningen
  • 15 woonkamers

Een flinke work-out dus. Maar ook een flinke bijdrage aan ons kern. Kernwaarden spelen bij Moving-In namelijk een heel belangrijke rol. Zorgzaam, flexibel en ondernemend. Dit proberen we zowel intern als extern uit te dragen met projecten zoals hierboven.

Dura Vermeer

Dura Vermeer

Top Bedrijf

Goede service en vriendelijk personeel!

Portaal

Portaal

Ons visitekaartje

Moving-in is voor ons het visitekaartje naar bewoners toe. Ze hebben een hecht en vriendelijk team, zijn flexibel, enthousiast en leveren compleet en comfortabel meubilair. De tevredenheid bij Portaal is hoog

We love projectinrichting

Er zijn veel projecten waar we wij megatrots op zijn! Dit willen we graag met je delen. Daarom laten we je een klein voorproefje zien over hoe een samenwerking met Moving-In eruit ziet. Check hieronder hoe onze klanten onze expertises hebben ingezet.

Rebecca

Offerte aanvragen

Op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij je graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.