Begin met samenstellen

Meubels huren of kopen?

Meubels huren of kopen?

Heb je voor een korte periode meubilair nodig, dan kan je kiezen deze te huren en voor een langere periode om te kopen. In de rest van de wereld is het huren van meubilair heel normaal. In Nederland wordt dit ook steeds bekender en stappen steeds meer mensen over op dit duurzame alternatief binnen een circulaire economie. Zeker in een periode waarin we regelmatig een nieuwe stijl in onze woning willen hebben kan het voordeliger zijn om meubels te huren. Daarnaast is het natuurlijk goed voor het milieu en draag je bij aan een circulaire woninginrichting. Iets wat we bij Moving-In ontzettend belangrijk vinden.

Meubels kopen

Allereerst heb je de optie om meubels zelf aan te schaffen. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je lang genoeg hebt gespaard en eindelijk een eigen woning hebt kunnen kopen. Wist je dat je bij Moving-In ook meubels kunt kopen en niet alleen huren? Meubels kunnen direct worden overgekocht, maar ook nadat je ze bijvoorbeeld een jaar hebt gehuurd. Natuurlijk is een groot voordeel van meubels kopen dat je ze zelf bezit. Gaat er wat kapot, is dat vervelend en moet je zelf achter vervanging aan. Wanneer je huurt bij Moving-In kijken wij met je mee naar een oplossing en regelen dit zo snel mogelijk.

Meubels huren

Een tweede optie is meubels huren. Dit is ideaal voor mensen met een tijdelijke woning of mensen die graag hun uitgaven spreiden. Wordt dit dan ook gedaan door mensen met een koopwoning? Natuurlijk! Dit is bijvoorbeeld een duurzame optie voor mensen die regelmatig een nieuwe inrichting in huis willen. In het buitenland gebeurt dit al langer, maar ook in Nederland zien steeds meer mensen de voordelen in van meubels huren voor de lange termijn. Er zijn natuurlijk ook andere groepen die ervoor kunnen kiezen meubels te huren in plaats van te kopen. Hierbij kun je denken aan:

 • Expats of diplomaten die tijdelijk voor hun werk in Nederland komen wonen.
 • Mensen die hun inboedel verschepen, maar die nog op de aankomst hiervan moeten wachtten.
 • Voetballers die bij een nieuwe club gaan voetballen en dus tijdelijk moeten verhuizen.
 • Studenten die tijdens de studie tijdelijk op kamers gaan.

Maar natuurlijk heb je andere redenen om meubels te huren voor een mooie inrichting. Dit zijn bijvoorbeeld woningcorporaties die voor bewoners tijdelijke huisvesting nodig hebben. Ook verhuurmakelaars kunnen meubels huren om de woning er voor verkoop aantrekkelijker uit te laten zien. Dan hebben we het over projectinrichting en verkoopstyling, wat Moving-In ook aanbiedt.

Voordelen van meubelverhuur bij Moving-In

Er is natuurlijk al eerder een blog gekomen over de voordelen van het huren van meubels. Wil je hier graag meer over lezen, klik dan hier. Hieronder zullen we nog kort de punten benoemen.

Kortere levertijd dan wanneer je meubels koopt
Het budget voor het huren van meubels ligt lager
Er zit een gemak in het huren in plaats van kopen
Je kunt een compleet pakket huren bij Moving-In
Moving-In verhuurt meubels duurzaam, dankzij een circulaire woninginrichting

Meubels huren bij Moving-In

Moving-In is het snelst groeiende meubelverhuur bedrijf in Nederland. We hebben verschillende meubelpakketten voor alle situaties. Wij creëren een echt thuis voor de tijdelijke bewoners en wij doen dit ook nog op een duurzame manier. Superleuk hoor ik je denken, maar wat zijn nu de voordelen op gebied van meubelverhuur wanneer ik kies voor Moving-In? Nou dat kunnen we in 10 punten vertellen.

 •  Beste kwaliteit & service!
 •  Scherpe tarieven
 •  Stijlvol interieur
 •  Snelle levering van meubels
 •  Een volledig interieur voor elk budget
 • Flexibele huurperiodes
 • All-in tarief
 • Volledige ontzorging!
 • Betrouwbare partner
 • Ontzorgen van jouw werknemers
 • 100% tevredenheidsgarantie

Oeps, dat zijn er natuurlijk 11, maar geeft goed weer dat wij voor de 110% gaan als bedrijf. Interesse in meubels huren? Je kunt altijd contact met ons opnemen, of vraag een offerte aan!

Neem contact op
Begin met samenstellen