Begin met samenstellen

Onze impact

Onze duurzame ambities

Een circulair thuisgevoel

De missie van Moving-In is: ‘Wereldwijd woningen en gemeenschappen sociaal en circulair inrichten’. Impact maken zit in de kern van wat wij doen. Dit hebben we inzichtelijk én meetbaar gemaakt, zodat we onze doelen scherp voor ogen hebben en ons hier elke dag voor kunnen inzetten.

 

Ambitie

Onze ambitie ligt in het creëren van een (tijdelijk) thuis, waar iemand echt gelukkig van wordt. Binnen deze ambitie is duurzaamheid een belangrijk ingrediënt van onze werkwijze.

We houden ons vast aan de die pijlers van het 10R-model van Circulariteit van prof. dr. Cramer :

 

  • Producten slimmer gebruiken en maken
  • Levensduur van producten en onderdelen verlengen
  • Nuttig toepassen van materialen

 

Focus

Onze focus ligt voornamelijk op het circulair inrichten van huizen, met meubels die we goed onderhouden, opnieuw kunnen gebruiken of zelfs kunnen recyclen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat al onze meubels minimaal 10% langer meegaan voor 2027. Daarnaast is ons doel om per kwartaal één product door een cradle to cradle variant te vervangen.

Met deze circulaire inrichtingen én de bijdrage die we leveren aan het geluk van een bewoner, proberen wij een positieve impact op de wereld te maken.

Met ons waterputten project in Pakistan plaatsen we elk kwartaal één waterput. Met een waterput kunnen we zo'n 60 tot 80 gezinnen voorzien van vers drinkwater. Op dit moment hebben we in totaal 14 waterputten geplaatst. 

Stichting Meubelbank Twente

Naast de verschillende acties die we uitvoeren voor mensen in armoede en nood, is de stichting Meubelbank Twente een doorlopend initiatief wat we voor deze mensen hebben opgezet. De ANBI stichting wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van Moving-In en fungeert als ‘bank’ die mensen in armoede en nood ondersteunt met gratis meubels. Dit doen ze door samen te werken met regionale en lokale stichtingen en organisaties. Stichting de Meubelbank Twente is opgezet als eerbetoon aan Piet, de vader van de Moving-In eigenaar, Ruben Oraile. Wil je weten waarom? Lees het op de website van MeubelBank Twente

 

We ondersteunen het werkgeluk van ons personeel

Deze actie hebben we niet officieel gekoppeld aan één van de SDG’s die we nastreven, maar vinden we wel erg belangrijk. Zonder ons fantastische personeel zouden we namelijk niet de doelen kunnen bereiken die we willen bereiken. Daarom is hun werkgeluk enorm belangrijk voor ons. We streven ernaar dat in 2023 al onze werknemers hun werkgeluk becijferen met een 8 of hoger (op een schaal van 1 tot 10).

Daarnaast kun je nooit genoeg impact maken en zijn alle impact initiatieven van onze werknemers welkom. We ondersteunen minimaal 5 impact initiatieven om ons personeel hierin te ondersteunen. Ook verdubbelen we elke donatie van een personeelslid aan een ANBI stichting, tot 10% van het maandsalaris.

 

Social Return on Investment

Tot slot zetten wij ons ook in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onze ‘special ones’. Sinds 2014 komen Wim, Armando en Daniel ons team elke donderdag versterken in het magazijn. Ondanks hun verstandelijke beperking en autisme, weerhoudt dat ze niet om van onmisbare waarde te zijn bij allerlei kleine klusjes in het magazijn. Deze ultiem vrolijke jongens zijn een verrijking voor ons team en onze bedrijfscultuur. Wim heeft zelfs sinds 2021 een vast contract en werkt 32 uur per week bij ons.

De strategie achter onze impact

Al deze genoemde activiteiten en manieren waarop wij impact maken staan in onze ‘Theory of Change’. Dit is een bewezen strategische methode om impact meetbaar te maken. Deze Theory of Change is officieel getest en getoetst door de wetenschappers van Alexander Impact. Door hen zijn wij dan ook officieel gecertificeerd en erkend als impact organisatie.

Een samenwerking met Moving-In staat daarom garant voor een samenwerking met impact. Samen kunnen we het verschil maken voor lokale en internationale gemeenschappen en belangeloos investeren in gezinnen die kampen met armoede.

Een samenwerking met impact?

Op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij je graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Begin met samenstellen