Begin met samenstellen

Tips voor een industriële woonkamer inrichting!

Tips voor een industriële woonkamer inrichting!

De industriële woonstijl is al jarenlang een razend populaire woonstijl. We lijken geen genoeg te kunnen krijgen van het stoere en robuuste karakter van de industrie. Wil je weten hoe je de perfecte industriële inrichting creëert voor jouw woonkamer? Wij geven je tips voor de perfecte industriële woonkamer inrichting!

 

Wat is de industriële stijl?

Natuurlijke elementen, donkere kleuren en weinig woonaccessoires passen perfect bij een industrieel interieur. Onafgewerkte materialen die erg geliefd zijn, zijn: beton, hout, metaal en leer. Daarnaast zien we vaak een groot contrast van donkere kleren zoals zwart of donkerblauw, in combinatie met grijs en wit. Bij industriële woonaccessoires kun je denken aan vintage producten, zoals een oude olielamp, leren fauteuil of oude houten kratjes.

Naast het stoere en robuuste karakter, is de industriële woonstijl veelzijdig. Een industriële inrichting kun je namelijk makkelijk combineren met andere woonstijlen. Zo kun je gemakkelijk kiezen voor een moderne of landelijk industriële wooninrichting.

Industrieel interieur

Om tot een industriële inrichting te komen die aansluit bij jouw eigen smaak, is het belangrijk om genoeg inspiratie op te doen. Je kunt veel gemakkelijker bepalen wat je mooi vindt en wat niet wanneer je verschillende industriële woonkamerinrichtingen hebt bekeken. Om je te laten nadenken over industrieel wonen, geven wij, je een aantal tips met enkele ideeën voor jouw industriële inrichting.

Tip 1: begin met de basis

Voordat je begint met het inrichten van jouw industriële woonkamer, is het belangrijk om te kijken naar de basis van de ruimte. Welke vloer ligt er of laat je leggen in jouw woning? En voor welke wanden kies je in jouw industriële interieur? Deze vragen vormen de basis van jouw industriële inrichting.

De vloer

Wat we bij de vloeren in een industriële inrichting vaak terug zien, is een gietvloer. Een gietvloer heeft een betonlook met strakke en gladde uitstraling. Ook zien we ongepolijste houten vloeren terugkomen. Deze vloer geeft een rauwe en warme uitstraling aan een industriële woning.

De wanden

De wanden bij een industriële inrichting kunnen authentiek of gemaakt zijn. Een ruwe bakstenen muur is een prachtig voorbeeld van een authentieke muur. Deze muur geeft onbewerkt een oude en karakteristieke uitstraling. Een muur die meer gemaakt is, is een gestucte muur. Deze muur brengt eenvoud en rust aan in jouw woning waardoor je, jouw industriële inrichting goed kan laten opvallen.

Een industriële inrichting kan in elke ruimte gecreëerd worden. Ook als je een kleine oppervlakte ter beschikking heeft, kun je industrieel wonen.

Tip 2: less is more

De regel van industrieel wonen is ‘’less is more’’. Bij een industriële inrichting draait het om eenvoud en enkele opvallende items. Men heeft snel de neiging om een ruimte op te vullen met talloze industriële woonaccessoires en meubels. Dit is niet de bedoeling, kies bij een industriële inrichting voor meubilair als eyecatcher. Leg de focus dus op een vintage leren fauteuil, stalen open kast of grove houten tafel. Om deze meubelstukken goed te laten opvallen, kun je ze belichten met een kooldraad hanglamp, olie vloerlamp of simpel peertje.

Begin met het inrichten van jouw industriële woonkamer!

Er zijn onwijs veel manieren om jouw industriële inrichting aan jouw smaak te laten voldoen. Toch is het belangrijk bij een industriële inrichting dat je kiest voor een sterke basis en meubilair als eyecatcher. Een basis vorm je met de meest prachtige natuurlijke materialen, zoals een strakke gietvloer, onbewerkte houtenvloer, ruwe bakstenen muur of eenvoudige gestucte muur. Nadat je de basis hebt gevormd, begint het inrichten. Het perfecte industriële interieur vorm je met kwaliteitsvolle en unieke meubelstukken. Heb je behoefte aan professioneel advies bij het inrichten van jouw woning? Of ben je niet zeker van jouw keuze en wil je tijdelijk meubelstukken huren? Dat kan bij Moving-In! Met alle liefde helpen experts je tot het creëren van een prachtig industriële woning naar jouw smaak.

Neem contact op
Begin met samenstellen