Begin met samenstellen

Wat is het verschil tussen een logeerwoning en rustwoning?

Wat is het verschil tussen een logeerwoning en een rustwoning?

Bewoners komen hier tijdelijk terecht wanneer er in de eigen woning groot onderhoud plaatsvindt of als er gerenoveerd wordt. Tijdens deze werkzaamheden zorgt de wooncorporatie of aannemer voor een passende oplossing, zodat de bewoner tijdens de verbouwing in alle rust ergens kan verblijven. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een logeerwoning en een rustwoning? Na het lezen van deze blog weet jij dit als geen ander.

Logeerwoning of rustwoning?

Bij beide woningen gaat het om een tijdelijk verblijf. Het grootste verschil tussen een logeerwoning en een rustwoning is dat er in een logeerwoning overnacht wordt en in een rustwoning niet. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een rustwoning is de eigen woning nog leefbaar. De rustwoning wordt dan gebruikt om je overdag terug te trekken naar een rustige plek van de werkzaamheden die plaatsvinden in de andere woning.

Bij een logeerwoning kan dit dus niet? Dat klopt! Een logeerwoning wordt ingezet wanneer de woning gerenoveerd wordt, waardoor je in een logeerwoning ook zal overnachtten. Voor hoelang je in deze tijdelijke woning kunt zitten? Dat hangt af van de situatie. Dit kan uitlopen van een dag tot een paar maanden.

Daarnaast is er nog een ander verschil tussen een logeerwoning en een rustwoning. Een rustwoning kan worden gebruikt door meerdere gezinnen tegelijkertijd. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er renovaties plaatsvinden in een sociale huurwoningen complex. Een kopje koffie doen bij de buren is daardoor nog nooit zo makkelijk geweest. Een logeerwoning daarentegen wordt enkel gebruikt door 1 gezin tegelijkertijd. Net zo gezellig natuurlijk, maar met iets meer privacy.

Aangezien deze twee type woningen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zit er ook een verschil in de inrichting en meubels die nodig zijn. Moving-In weet precies wat er nodig is in beide type woningen en geeft hier graag advies over.

Moving-In voor de inrichting van logeerwoningen of rustwoningen

Dankzij jarenlange ervaring weet Moving-In welke aspecten er meespelen bij grote renovatie- en onderhoudsprojecten. Moving-In biedt daarom niet alleen een tijdelijk ‘thuis’ aan de bewoners, compleet ingericht met kwaliteitsmeubelen en apparatuur, het is ook nog eens flink voordeliger dan het zelf kopen. Helemaal als je gaat nadenken over opslag, transport, styling, service etc. Meubels huren is dan een ideale uitkomst. Moving-In verzorgt, ontzorgt en is de partner waar je op kunt rekenen.

Moving-In biedt de oplossing voor iedereen op gebied van projectinrichting. Wij zorgen voor passende wooninrichtingen, met meubels die lang mee gaan en een thuis creëren voor de tijdelijke bewoners. Naast meubels huren kun je ook bij ons terecht voor stoffering en internet. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers of ga naar de ontwerptool.

Neem contact op
Begin met samenstellen