Onze impact

Onze duurzame ambities

Een circulair thuisgevoel 

In een tijdelijk huis kan het échte thuisgevoel soms moeilijk te vinden zijn. Een thuis creëren voor mensen zit in de kern van wat wij doen. Om dit te bereiken hebben wij een duurzame werkwijze ontwikkeld. Met onze diensten en onze werkwijze maken wij een positieve impact op de wereld.  

 Ons doel is om wereldwijd woningen en gemeenschappen sociaal en circulair in te richten, met zo min mogelijk belasting op het klimaat.  

De Moving-In werkwijze

Onze werkwijze houdt in dat wij tijdelijke huizen circulair inrichten, met meubels die we opnieuw kunnen gebruiken. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat al onze meubels minimaal 10% langer meegaan voor 2027.

Met onze diensten geven wij elk jaar 50.000 mensen een thuis. Ookal is dit thuis misschien tijdelijk. Onze ambitie ligt in het vinden van een connectie tussen mensen en gemeenschappen, zodat zij geluk ervaren. Hiermee maken we een mooie, positieve impact op de wereld.

SDG’s van Moving-In

Om onze impact kenbaar te maken, hebben wij drie Sustainable Development Goals (SDG’s) uitgelicht:

SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

SDG 11 draait om het creëren van een duurzame leefomgeving, in steden en in gemeenschappen. Omdat we met Moving-In veel gemeenschappen helpen, die soms tijdelijk in Nederland zijn, kunnen we deze voorzien van een duurzame optie om een thuis te creëren.

Hiermee vergroten wij het geluk van gemeenschappen en bewoners. We helpen daarom niet alleen de mensen die onze diensten afnemen om woningen in te richten. We vinden het ook belangrijk om gemeenschappen en mensen te helpen die hier geen geld voor hebben. Elk jaar helpen we duizend minimagezinnen in Nederland met voedselbonnen. Daarnaast helpen wij ook gezinnen van wie de meubels zijn versleten en bieden wij een vervanging vanuit onze meubelbank.

Ons doel is om wereldwijd woningen en gemeenschappen sociaal en circulair in te richten en te helpen een thuis te maken. Een van de stappen die we al nemen is door waterputten te bouwen voor gemeenschappen in Pakistan die dit nodig hebben.

SDG 12 – Verantwoorde consumptie en productie

De volgende SDG draait om verantwoorde consumptie en productie. Deze SDG past binnen ons bedrijf omdat wij onze duurzame en circulaire werkwijze toepassen met onze diensten. We zorgen ervoor dat de levensduur van onze meubels wordt verlengd en we hergebruiken meubels voor meerdere inrichtingen.

Per kwartaal willen we één product vervangen door een cradle to cradle variant. Daarnaast willen we de levensduur van alle producten voor 2027 inzichtelijk maken. Hiermee willen we de levensduur van meubels uiteindelijk verlengen en ons werkproces nog meer verduurzamen.

SDG 13 – Klimaatbelasting

De derde en laatste SDG die bij ons centraal staat, draait om klimaatbelasting. Binnen deze SDG richten wij ons op het verkleinen van onze klimaatafdruk.

Ons doel is om in 2027 ons wagenpark volledig elektrisch en circulair te maken. Op deze manier zijn niet alleen de diensten die wij leveren circulair, maar ook de manier waarop ze geleverd worden is duurzaam. Op deze wijze maken we impact op de wereld, met zo min mogelijk belasting op het klimaat.

Werkgeluk bij Moving-In

Als laatste vinden wij het belangrijk om te benoemen dat we intern werkgeluk erg belangrijk vinden. Niet alleen vinden wij het belangrijk om impact te maken op de wereld om ons heen, maar we vinden het ook heel belangrijk om onze eigen mensen gelukkig te maken.

Hiervoor hebben we een aantal doelen opgesteld

  • We ondersteunen minimaal 5 impact-initiatieven per jaar om het personeel te ondersteunen;
  • We verdubbelen de donaties aan het goede doel van ons personeel;
  • Alle medewerkers ervaren werkgeluk in 2023;
  • Over 5 jaar is Moving-In een B-corp.

De strategie achter onze impact

Wat je op deze pagina hebt gelezen is in grote lijnen onze Theory of Change uitgeschreven.

Mocht Theory of Change niet direct een belletje doen rinkelen: dit is een bewezen strategische methode om impact inzichtelijk en zodoende meetbaar maken. Aan de hand hiervan zetten wij ons dus elke dag in om wereldwijd woningen en gemeenschappen sociaal en circulair in te richten, met zo min mogelijk belasting op het klimaat.

Dura Vermeer

Dura Vermeer

Top Bedrijf

Goede service en vriendelijk personeel!

Portaal

Portaal

Ons visitekaartje

Moving-in is voor ons het visitekaartje naar bewoners toe. Ze hebben een hecht en vriendelijk team, zijn flexibel, enthousiast en leveren compleet en comfortabel meubilair. De tevredenheid bij Portaal is hoog

Havensteder

Havensteder

Professioneel en vertrouwelijk

De professionele aandacht aan tijdelijke huisvesting voor bewoners heeft bijgedragen aan het vertrouwen in de aanpak van het project. Havensteder beveelt samenwerking met Moving-in van harte aan!

Steff

Offerte aanvragen

Ben je op zoek naar tijdelijk meubilair of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij jou graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of bekijk de ontwerptool.